Kreativ brug af træ

Træ er naturens egne legoklodser – Det er kun fantasien der sætter grænser.

Træ kan naturligvis bruges som brænde på bål, og til både store og små byggeprojekter. Men siden jeg startede op selv i 2000 har mange sjove påfund bragt gæster på gården efter træ – til underholdning og til alternative løsninger på helt almindelige daglige udfordringer.

Til firmafester, konkurrencer og fødselsdage har jeg mere end en gang leveret træstamme til sømslåning. I den mere pædagoiske ende ligger det finske komfur.

Et finsk komfur er når en kort stamme sættes på højkant hvorefter der skæres dybe riller i toppen med en motorsav, således at der kan sættes ild til stammen fra omkring midten af træet. Udover at det er et flot syn, der giver børn og voksne noget af varme sig op af, er det muligt at koge og stege mad oven på denne konstellation.

Jeg kan også levere racertræ til træbilernes helt egen formel , sæbekassebilen. I den mere voksne kategori har jeg også leveret udhulet træ, som er blev brug som kreativ ledningsskjuler for en masse ledninger, som skulle gå fra én etage til en anden.

Jeg mener ikke at man nogensinde kan have for meget træ. Møbler, sandkasser og siddepladser ved bålsteder – Det er som sagt kun fantasien der sætter grænser, og det gør den jo sjældent.

http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Skov/Produkter/Braende_og_sankekort/Ofte_stillede_spoergsmael/

—> Om mål, vægt og brændværdi

Se om det ikke kan give mening at have et sted på hjemmesiden om hvordan træ måles op.

Følg op på om vi kan lave en billedeserie om produktion fra fældning til hvad billedet efterfølgende bruges til.

1 comment

Trackback e pingback

  1. træ legoklodser | legetoj-dk.com
    […] Kreativ brug af træ | TH BrændesalgTræ er naturens egne legoklodser – Det er kun fantasien der sætter grænser.…